Donation

Published on: okt 28 2014 by admin

I hele perioden var det muligt for danskerne, at give penge til de berørte områder i Asien – ved at donere 50, 100 og 200 kr. til Dansk Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Unicef, Læger Uden Grænser eller Red Barnet. Disse 5 nødhjælpsorganisationer var alle repræsenteret i områderne, og var med til at hjælpe med opbygningen af de berørte områder. Alt samme hjulpet godt på vej af de penge som den danske befolkning donerede. 

Hver gang verden står overfor situationer som tsunamien i 2004, jordskævlet i Haiti 2010 og sult i Afrika i 2010, så er danskerne straks med til at hjælp – både rageringen og den almene dansker – den sidste del igennem donationer. Det er meget forskelligt hvordan Danmark vælger at støtte – enten ved normal donation f.eks. via raslebøtterne eller igennem sms donation (læs mere her). Det er ikke altid at løsningen involvere en støttesang/video som i 2005, men det er dog set, at dette kan være den perfekte løsning. I 2011 valgte man at samle ind til jordskælvet i Haiti med støttesagen Skrøbeligt Fundament og i 2010 valgte man at støtte sult i Afrika med sangen Afrika.

Støttesange/videoer:

Afrika 2010

Skrøbeligt fundament 2011

Hvor Små Vi Er 2005

Danskerne er ikke de eneste som har valgt af støtte når det brander på, og mange andre lande donerer også jævnligt penge til disse formål. Også ideen med musik og video er også blevet benyttet fornuftigt, hvor f.eks. USA for Africa i 2008 især blev populær.

Hvor Små Vi Er sangen var med til at indbringe hele 2,8 mio. kroner til ofrene for flodbølgen. Danskerne var så berørte af flodbølgen i 2005, at den totale donation til ofrene var på 80 kr. pr. person i Danmark – hvilket sammenlagt blev til 200 mio. DKK.

Nicolai_og_Mads2_sitepicsteen-j-sitepic Casper_sitepic Caecilie_sitepic1

Leave a Reply

*

*